Stem uw auto of vrachtwagen van huis af

Auto-tuning bestaat al tientallen jaren. In zijn vroegste vorm die de tuning van de auto betrof het afstemmen van de interne verbrandingsmotoren van vroege voertuigen om een betere uitlaatnota te produceren en de kracht van de motor te verhogen. In de loop der jaren is het belang van autotuning toegenomen. Tuning heeft in belang gewonnen omdat voertuigen geavanceerder zijn geworden en het ontwerp van moderne voertuigen ingewikkeld is.

Auto-afstemming is in wezen de wijziging van een interne verbrandingsmotor om deze te optimaliseren om een andere reeks esthetische prestatie-behoeften te vervullen van degenen die aanvankelijk is ontworpen om te vervullen. Meestal is dit een groter motortoerental en / of hoger brandstofverbruik, maar auto’s kunnen ook worden gewijzigd om een betere rijbewijs, een soepelere algemene respons of een verbeterd brandstofverbruik te geven. Het voordeel van het afstemmen van een auto is dat de tuning de auto in alle omstandigheden op zijn volledige potentieel zal uitvoeren, maar het heeft ook nadelen. Meest aanzienlijk als je niet voorzichtig bent, kun je uiteindelijk je geld verspillen. Een verder nadeel van de tuning van de auto is dat het de motor daadwerkelijk kan beschadigen.

Een van de belangrijkste nadelen van autotuning is dat het het leven van uw voertuig daadwerkelijk kan verminderen. De onderdelen die worden gebruikt voor autotuning moeten vaak extreem duurzaam zijn en als ze na enige tijd niet kunnen barsten, breken of beginnen te roesten. Dit betekent dat na een bepaalde hoeveelheid tijd uw auto opnieuw moet worden onderhouden en u een nieuwe eenheid moet kopen. Misschien moet u ook extra cheques op het voertuig uitvoeren om eventuele problemen te identificeren.

Als u een te lang probleem negeert, zal het uiteindelijk de integriteit van de onderdelen verslechteren en als dit gebeurt, moet uw voertuig volledig worden onderhouden.

Het uiteindelijke nadeel van de tuning van de auto is dat het kan leiden tot verlies van vermogen als het op het verkeerde moment wordt gedaan of met het verkeerde type apparatuur. Als u bijvoorbeeld een Turbo-systeem installeert zonder het menu te controleren, kan uw voertuig plotseling een verlies van macht hebben. Als u echter de juiste ECU hebt, zal uw auto-tuning alleen resulteren in een kleine toename van de stroom. Turbo-auto’s zijn bekend dat ze soms een verlies van vermogen hebben wanneer het Turbo-systeem is aangepast aan de onjuiste instelling, maar ze hebben ook vaak veel economischer dan niet-turbo-auto’s. Dit betekent dat het afstemmen van uw voertuig u daadwerkelijk geld kost als u het verkeerd doet.

De beste carrosserie-software die we hebben gevonden, is Ecutuning genoemd. Deze software is ontwikkeld door een bedrijf genaamd TUNER u die gespecialiseerd is in het helpen van voertuigliefhebbers hun eigen voertuigen afstemmen. Ze hebben veel tijd besteed aan het onderzoeken van de ECU om te gebruiken op verschillende voertuigen en een enorme lijst met ecu hebben bedacht om de meeste auto’s te passen. U kunt degene selecteren die het beste bij uw voertuig past door deze te selecteren in het gedeelte Tune uw voertuigpagina in het gedeelte ECU-manager van de Ecutuning-website. Daar kunt u ook zien welke deuntjes compatibel zijn met elke ECU.

Nadat u uw weergaven K-Suite Car Tuning-software hebt gedownload, moet u wat extra software downloaden om u te helpen bij het in kaart brengen van uw ECU. Dit is vrij eenvoudig; U kunt dan uw complete kaart bekijken van alle kanalen en prestatieparameters van uw ECU. Voor de meeste tuningspakketten krijgt u ook een kaart van uw voertuigen motorsnelheid versus tijd, brandstofverbruik en natuurlijk spanning. U kunt vervolgens uw voertuig afstellen op basis van deze kaart, allemaal vanuit het comfort van uw huis.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance