Tips en voordelen van laminaatvloeren

Tips en voordelen van laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn een meerlagig synthetisch vloeroppervlak dat door middel van een lamineerproces aan elkaar is gesmolten. De oppervlaktelaag bestaat meestal uit fotografische appliqués en een heldere beschermlaag, die de indruk wekt van echt hout. De binnenste kernlaag is over het algemeen gemaakt van vezelplaatmaterialen. Deze lagen worden vervolgens aan elkaar gelijmd om het totale product te vormen. Dit type vloer is populair voor woningen, kantoren en winkels De legexpress – laminaat vloer pvc vloer & lamelparket Vloer – De legexpress. Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en texturen voor elk interieurthema.

laminaatvloer

De slijtlaag van een laminaatvloer beschermt deze tegen de dagelijkse slijtage die in de meeste woningen onvermijdelijk is. Deze laag dient tevens als afscherming tegen UV-stralen, die de decoratieve papierlaag kunnen beschadigen. Overmatige blootstelling aan zonlicht kan de chemische bindingen van kleur verbreken, wat resulteert in het uiterlijk van een gebleekte of vervaagde vloer. Zonder de juiste bescherming zullen laminaatplanken gaan krullen en doorhangen.

Hoewel laminaatvloeren goedkoper zijn dan hardhout, behoudt het nog steeds een hoog kwaliteitsniveau en is het een geweldige optie voor huiseigenaren met een beperkt budget. Het beste van laminaatvloeren is dat het op elke ondervloer kan worden geïnstalleerd, inclusief beton, oude houten vloeren en reeds bestaande vinylvloeren. Dit maakt het een veelzijdige en kosteneffectieve keuze voor veel huizen. En het kan ook op reeds bestaande houten of vinylvloeren worden geïnstalleerd.

Klik hier: Leg Express